1950 – 1967

T1 “DE BULLI” 

Eind jaren vijftig kwam Westfalia als eerste met het idee om in de Volkswagen T1 (Transporter) op vakantie te gaan. In 1957 start Volkswagen de productie bij Westfalia in Rheda-Wiedenbrück. In Europa maar vooral in Amerika ontstaat er veel vraag naar deze compacte camper met keuken, opklapbank en schuifdeur. En zo ontstonden de eerste Volkswagen Campers.

1967 – 1979

T2 

De tweede generatie van de Transporter komt op de markt in 1967. De nieuwe generatie is een slag groter, rijdt aanzienlijk beter en is zelfs leverbaar met een automatische versnellingsbak. Er waren veel modellen en mogelijkheden.


1979 – 1992

T3 

In 1979 presenteerde Westfalia de eerste camper op basis van de Volkswagen Transporter T3: de Joker. In 1981 gevolgd door de inmiddels legendarische Joker 3, met vast verhoogd dak. Vanaf toen ook leverbaar met een dieselmotor en later ook in een vierwielaangedreven Syncro-versie. In 1988 kwam Volkswagen met de T3 California.


1990 – 2003

T4

In 1990 verschijnt de Transporter T4. Met de motor voor het eerst voorin. Westfalia brengt meerdere campervarianten op de markt: met hefdak, hoogdak en een minder succesvol compactdak. Meest bijzonder was de T4 Exclusive, in een langere wielbasis en vast hoogdak en daarmee met ruimte voor een vast toilet. Met keuze uit diverse benzine- en dieselmotoren.

2003 – 2015

T5 S(M)ALLANDER

In 2003 kwam de vijfde generatie van VW Transporter op de markt. De Volkswagen campers die wij beschikken zijn ontwikkelt en gebouwd door Aart Camperinbouw in Heino. De afwerking en kwaliteit zit hier in een zeer hoog niveau. In het interieur wordt veel (sterk en licht) aluminium toegepast, dat het totaalgewicht van de camper en daarmee rijgedrag en brandstofverbruik ten goede komen. De door Aart Camperinbouw ontwikkelde camper is uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik. Tijdens vakanties, of zelfs als vervanging van een tweede of eerste auto. De innovatieve S(m)allander heeft een breder bed en heeft vijf goedgekeurde zitplaatsen.


2015 – HEDEN

T6 S(M)ALLANDER

In 2015 werd de zesde generatie van de Volkswagen Transporter gelanceerd. Ondanks dat hij als twee druppels water op zijn voorganger lijkt heeft Volkswagen ons verteld dat 70% van alle onderdelen nieuw zijn. Het dashboard is volledig nieuw en afgewerkt met mooie materialen. Ook deze nieuwe campers zijn ontwikkelt en gebouwd door Aart Camperinbouw in Heino.