Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord dat je zoekt er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe gaat het ophalen en inleveren van de camper in zijn werk?

Created with Sketch.

Paspoort/id kaart + rijbewijs
Wanneer je de camper op komt halen dien je een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart mee te nemen EN een geldig Nederlands rijbewijs. Zonder deze documenten kunnen wij de camper niet verhuren. We maken van beide documenten een kopie.

Waarborg gehuurde auto
Er dient bij aanvang van de huurperiode een minimale borgsom te worden voldaan á €500,00. De borg dien je samen met de overige 25% van de huurprijs en de eventuele accessoires per pintransactie te betalen bij het ophalen.


Ophaaltijd en inlevertijd
Bij Camperverhuur Salland hebben we geen vaste ophaal- of inleverdag. Wel hebben we vaste tijden wanneer je de camper kunt ophalen en weer moet inleveren. Bij ons kun je de gehuurde camper s’middags vanaf 16:00 uur ophalen en deze moet de de dag na de laatste huurdag s’ochtends voor 10:00 retour zijn. Wanneer de camper eerder dan 16:00 uur beschikbaar is, vinden wij het service dat je de camper eerder kunt ophalen (zonder extra kosten). Echter is dit afhankelijk van de beschikbaarheid van de camper. Dit kunnen wij pas in de week voor vertrek bepalen.

Voorbeeld ophalen en inleveren
Je huurt van maandag 1 juli tot en met zondag 7 juli een camper. Dan kan je de camper maandag vanaf 16.00 uur ophalen. Je mag de camper dan (een dag later dan de laatste huurdag) maandag 8 juli voor 10:00 uur s’ochtends.

Inleveren voertuig
Wees zuinig op het voertuig, het is ten strengste verboden te roken in onze voertuigen. Lever het gehuurde voertuig (indien de schoonmaak niet afgekocht is) weer netjes en schoon in. Mocht er na afloop geconcludeerd worden dat deze regels niet nageleefd zijn, dan worden er schoonmaakkosten in rekening gebracht. Het gehuurde voertuig dient ALTIJD ingeleverd te worden bij het uitgiftepunt van TCR Autoverhuur op de afgesproken tijd en datum. Wordt hieraan niet voldaan, dan worden de hieraan verbonden kosten in rekening gebracht aan de huurder. Het voertuig dient te worden ingeleverd met alle banden, gereedschappen, autopapieren, accessoires en verdere uitrusting welke aanwezig waren bij uitgifte van het voertuig. U krijgt van ons een standaard gevulde gasfles (minimaal 30% gevuld) mee en hier rekenen wij geen extra kosten voor. Wanneer het blijkt dat dit niet voldoende is, mag u deze zelf laten bijvullen (op eigen kosten).

Het eerder terugbrengen van de camper (bijvoorbeeld een dag) is mogelijk tussen 09:00 en 17:30. Mocht dit eerder of later op de dag zijn neem dan telefonisch contact met ons op.


Kan ik reizen met een (jong) kind?

Created with Sketch.

Ja, dit kan zeker! Op de achterbank van al onze Smallander campers zit een Isofix aansluiting. Isofix is ​​de internationale standaard voor bevestigingspunten voor kinderzitjes in personenauto's.

Het kind laten slapen kan op meerdere manieren:

- De Smallander XL en XL-Solar zijn gebouwd op een verlengde wielbasis. Door deze verlengde wielbasis is de leefruimte meer dan normaal. Bij een uitgeklapt onderbed zou je een deryan tentje op de grond (tussen het bed en de twee voorstoelen) kunnen zetten.
- Je kunt het kind op het benedenbed laten slapen en zelf boven slapen.
- In het geval van 2 volwassen personen kan er één volwassene met het kind beneden slapen en één volwassene boven.
- Je kunt het kind in een deryan tentje op het bovenbed laten slapen, zet het tentje dan stevig vast zodat deze niet kan schuiven.


Wat zijn de ophaal- en inlevertijden?

Created with Sketch.

Ophaaltijd en inlevertijd
Bij Camperverhuur Salland hebben we geen vaste ophaal- of inleverdag. Wel hebben we vaste tijden wanneer je de camper kunt ophalen en weer moet inleveren. Bij ons kun je de gehuurde camper s’middags vanaf 16:00 uur ophalen en deze moet de de dag na de laatste huurdag s'ochtends voor 10:00 retour zijn. Wanneer de camper eerder dan 16:00 uur beschikbaar is, vinden wij het service dat je de camper eerder kunt ophalen (zonder extra kosten). Echter is dit afhankelijk van de beschikbaarheid van de camper. Dit kunnen wij pas in de week voor vertrek bepalen. Wij zullen dan contact met je opnemen.


Wat zijn de gebruiksregels van de campers?

Created with Sketch.

Het voertuig dient gebruikt te worden voor het doel waarvoor deze bestemd is en mag niet gebruikt worden voor het deelnemen aan autosportactiviteiten, vervoer van goederen, wintersport, en /of personen in strijd met de douanewetten en andere wettelijke bepalingen van de landen waar het voertuig zich op dat moment bevindt. De huurder/bestuurder dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De voertuigen mogen evenmin bestuurd worden door mensen onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden. Snelheidsovertredingen en bekeuringen zijn voor eigen rekening en worden altijd verhaald op de huurder. Ook mag het maximaal vastgestelde laadvermogen, de dak- en trekhaakbelasting niet worden overschreden. 


Wat zit er bij het inventaris?

Created with Sketch.

Omdat we graag volledige campers verhuren hebben al onze campers een standaard inventaris. Bekijk hieronder de inventarislijst. 

 • Uitgebreide camperinstructie
 • Parkeerschijf
 • Papieren afvalzakjes
 • Brandblusser
 • Oprijblokken met mini waterpas
 • Luifeldoek met stokken en haringen (Adventure heeft een cassetteluifel)
 • 4 Veiligheidsvesten
 • Calamiteitenkit
 • 1 oplaadkabel van 15 meter en 1 verloopstekker
 • Stoffer en blik
 • Mini pannenset
 • 4 vorken, messen, kleine en grote lepels
 • Blikopener
 • Kaasschaaf
 • Kurkentrekker
 • Broodmes, schilmes en twee steakmessen
 • Borden, glazen, wijnglazen, mokken en soepkommen
 • Keukengerei bestaande uit een spatel, opscheplepel en een knijptang
 • Afwasteiltje met afwasborstel
 • Snijplank
 • Gasfles (minimaal 30% gevuld)
 • Al onze campers hebben een milieusticker voor Duitsland en Frankrijk


Welke seizoenen zijn er?

Created with Sketch.

Wij hebben drie seizoenen, de huurprijs en de minimale huurperiode verschilt per seizoen. In het laagseizoen is dit 5 dagen, in het middenseizoen 6 en in het hoogseizoen minimaal 7 dagen.


Periode | Seizoen
01-01 t/m 27-04 | laagseizoen
28-04 t/m 29-06 | middenseizoen
30-06 t/m 31-08 | hoogseizoen
01-09 t/m 26-10 | middenseizoen
27-10 t/m 31-12 | laagseizoen

Kan en mag ik zelf een fietsendrager meenemen?

Created with Sketch.

Natuurlijk! Je mag je eigen fietsendrager meenemen die op de trekhaak past. We hebben ook een witte kentekenplaat die je kunt gebruiken. Laat ons wel van tevoren weten als je deze nodig hebt, want deze ligt niet standaard in de camper.

Even een waarschuwing: Heb je een kantelbare fietsendrager? Vaak kantelen 9 van de 10 fietsendragers niet ver genoeg om de achterklep van de bus te openen.

Een tip: Wij verhuren de Thule VeloSpace XT3 939. Dit is een van de weinige fietsendragers die wel ver genoeg kan kantelen zodat je de achterklep nog kunt openen

Wat is de minimale huurperiode?

Created with Sketch.

De minimale huurperiode verschilt per seizoen. In het laagseizoen is dit 5 dagen, in het middenseizoen 6 en in het hoogseizoen minimaal 7 dagen.


Periode | Seizoen
01-01 t/m 27-04 | laagseizoen
28-04 t/m 29-06 | middenseizoen
30-06 t/m 31-08 | hoogseizoen
01-09 t/m 26-10 | middenseizoen
27-10 t/m 31-12 | laagseizoen

Mag je roken in de camper?

Created with Sketch.

Nee. Wij beloven en garanderen onze klanten dat al onze campers rookvrij, geurvrij en haarvrij zijn. Het is dan ook ten strengste verboden in de camper te roken. Mocht er na afloop geconcludeerd worden dat deze regel niet nageleefd is, dan worden er schoonmaakkosten in rekening gebracht. Eventuele (brand)schades worden verhaald op de huurder.

Wat zijn de afmeting van de bedden?

Created with Sketch.

Het stapelbed (bovenbed) is 190 cm lang en 110 cm breed.
Het benedenbed is uitgeklapt 200 cm lang en 133 cm breed op het breedste stuk.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Created with Sketch.

Klik hier voor de algemene voorwaarden van onze campers. Waar moet je bijvoorbeeld op letten, wat zijn de regels voor het annuleren van de camper en wat is het eigen risico. Bekijk alle antwoorden in onze algemene voorwaarden.


Is de camper handgeschakeld of automaat?

Created with Sketch.

Op dit moment hebben wij enkel handgeschakelde campers in de verhuur.

Mag ik huisdieren meenemen?

Created with Sketch.

Nee. Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen. Wij beloven en garanderen onze huurders een reuk- en haarloze camper. Daarom zijn huisdieren niet toegestaan.

Kan ik jullie campers een keer komen bekijken?

Created with Sketch.

Zeker! Je bent van harte welkom om onze campers te komen bekijken. Hiervoor dien je een afspraak te maken. Dit kan op werkdagen tussen 10:00 en 17:00. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoeveel bedraagt de borg?

Created with Sketch.

Er dient bij aanvang van de huurperiode een minimale borgsom te worden voldaan á €500,00 euro. De borg dien je samen met de overige 25% van de huurprijs en de eventuele extra's per pintransactie te betalen bij het ophalen. De borg krijg je bij het inleveren en als alles akkoord is bevonden weer retour. 

Moet de camper schoon worden ingeleverd?

Created with Sketch.

Wij verwachten van onze huurders dat zij de camper van binnen en buiten schoon inleveren. Dit kunnen wij ook voor je doen, hiervoor brengen wij schoonmaakkosten in rekening. Deze opties kunnen je aanvinken tijdens het reserveren.

Krijg ik de auto volgetankt mee?

Created with Sketch.

De verbruikte brandstof (diesel) betaal je zelf. Je krijgt de auto met een volle tank mee en het is de bedoeling dat je de auto ook weer met een volle tank inlevert. Gebeurt dit niet, dan zullen wij de kosten van de brandstof en de tijd dat wij hiermee bezig zijn achteraf in rekening brengen.

In elke camper zit ook een AdBlue tank. Deze is vol en hier kun je een geruime tijd mee rijden (tussen de 7000 en 9000 kilometers). AdBlue is een stofje die de uitstoot schoner maakt. Geeft de camper aan dat dit bijgevuld moet worden? Vul deze dan zeker bij! Je kunt dit halen bij elk tankstation.

Wat moet ik doen als ik met pech kom te staan?

Created with Sketch.

Omdat we alleen goed onderhouden jonge campers verhuren is de kans dat je pech krijgt erg klein, maar we kunnen het natuurlijk niet uitsluiten. Mocht er wat gebeuren neem dan direct contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing. In de busmap van de camper vindt je alle papieren die je nodig hebt met een telefoonnummer van een Aveco pechhulpservice.

Hoe oud moet ik zijn om een camper te huren?

Created with Sketch.

Iedere bestuurder van de camper moet minimaal 24 jaar oud zijn. Wanneer je de camper komt ophalen dien je een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart en een Nederlands rijbewijs mee te nemen. Zonder deze documenten kunnen wij de camper niet verhuren. We maken van beide documenten een kopie.

Hoe veel vrije kilometers heb ik?

Created with Sketch.

Al onze campers hebben 250 vrije kilometers per dag. Het kan natuurlijk voorkomen dat je meer hebt gereden dan verwacht. Elke extra kilometer bedraagt 0,20 cent en dit wordt aan de einde van de huurperiode verrekend met de borg.

Hebben de campers een inzittende verzekering?

Created with Sketch.

Ja, al onze campers hebben een schadeverzekering inzittende, dit zit bij onze huurprijs is en kost je niks extra.

Hoe werkt alles in de camper?

Created with Sketch.

Als je een camper bij ons huurt krijg je een uitgebreide instructievideo en handleiding toegestuurd waar alles in de camper wordt uitgelegd. Ook krijg je bij uitname van de camper een uitleg hoe alles werkt. Mocht je hierna of tijdens je reis nog vragen hebben dan zijn wij altijd bereikbaar. Tevens ligt er een handleiding in de camper waar alles kort wordt uitgelegd.


Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.


Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.